10 Mayıs 2010 Pazartesi

babalardan baba beğen


Bir şifacı baba methettiler; başka türlü bir enerjiymiş, tamamen doğalmış, kliniği insanlarla dolup taşıyormuş, gidelim bir bakalımmış, ne kaybederizmiş?

Kaybedecek şey çok aslında; sabır, akıl, onur, inanç say say bitmez. Bu baba bana deseki haftada 4 kez geleceksin, şu merhemi süreceksin, şu kadar para ödeyeceksin, düzelecek,  kafam karışmaz mı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı kabuslar görmez miyim?

Allahtan bizim baba insaflı çıkıyor. Yarım türkçesiyle oğlanla oynuyor, balım diye seviyor. Sonra bana dönüp "elimden bir şey gelmez, keşke yardım edebilsem ama sorunu beyinde, ben bir şey yapamam" diyor.  Çok garip ama seviniyorum. Adama sarılmak geliyor içimden. Bir düzenbaz değil de gerçek şifacı olduğunu anlıyorum. En azından kabul ettiklerine gerçekten yardımı dokunduğunu düşünüyorum. Varsın benimkine yardımcı olamasın, onun şifası kendinde zaten.

Çıkışa yürürken bir sürü küçük odanın önünden geçiyorum, sıra sıra yataklar, sıra sıra hastalar tütsüler, yakılar, cam fanuslar. Herkes göle maya çalıyor, ya tutarsa?

3 yorum:

  1. Ben yurtdisindaki falciya.. internet uzerinden odeme yaparak.. cocugun durumunu bile sormustum.. O yuzden ne yapilsa gayet normal geliyor bana...

    YanıtlaSil
  2. Derya, bence sende yazmalısın. Öykünün sadece bir kısmını duydum ama bu kadarı bile yeterliydi. Nasıl ayakta kaldın, gücünü nasıl toparladın herkes bilmeli.Seni kocaman kucaklıyorum!

    YanıtlaSil
  3. Canim yaaa ben aslinda 5 dak once buraya uzun bir cevap yazdim...ancak gonder tusuna basinca hata verdi sayfa ve gitti...Haklisin benim de yazmam cok iyi olur..hele senin yazdiklarini okudugumda, bu kadar "aynı ben" olabilir dedim.. sanki benim yerime sen yazmissin gibi..benim oncelikle cok hizli duygu gecislerim oldu.. hicbir duyguyu kivaminda yasayamadim desem yanlis olmaz..ve bununla birlikte hala hazmedigim bir "son bolum" var ki suanda yazarken de bogazim dugumleniyor.. ben de seni kocaman kucakliyorum ve minik kuzuyu da opuyorum..benim icin derinlemesine icine cekerek kokla onu olur mu... senin kuzu benim minik kuzuma o kadar benziyor ki umarim onun onunde binlerce guzellik ve mucizelerle dolu bir hayat olur.. bizim de kafamizda karizmatik o imzadan vardi...

    YanıtlaSil