29 Nisan 2010 Perşembe

masal


Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede çok güzel bir bebek doğmuş. Yetişkinler için büyük ama bebekler için küçük bir derdi varmış. Herkesin çok endişelendiği bu günlerde annesi bebeğe bir söz vermiş. Dayanırsa eğer, sabredip vazgeçmezse bu dünyadan, yanlız bırakmazsa annesini, ömür boyu mutlu yaşayacaklarını, çok ama çok eğleneceklerini fısıldamış kulağına.

Tam bu sırada cesur, hiç yaşlanmayan esmer bir şövalye bu derde talip olduğunu, bebeği kurtaracağını anneye söylemiş. Anne çok sevinmiş, 6 günlükken bebeği şövalyeye teslim etmiş. Bebek dertten kurtulmuş, ama sövalye bir daha aynı dert bebeği bulmasın diye onu Mucizeler Ülkesine yollamış. Ülkenin ana kraliçesi ve yüzünden hiç gülücük eksik olmayan prensesi bebeği kabul etmişler. Prenses bebeği kucaklamış ve tam 18 ay onu öperek tılsımını iyice yerleştirmiş.

Bebek annesini dinlemiş, sabretmiş, direnmiş, evine dönmüş ve günlerini aynı annesinin söz verdiği gibi eğlenerek geçirmeye başlamış.

Onlar ermiş muradına darısı diğer dertli bebeklerin başına...

Gökten 3 elma düşmüş İlki şövalyem Prof. Dr. Memet Özek'in, ikincisi ana kraliçem Doç Dr Su Berrak'ın diğeri güzel Prensesim Uzm. Dr. Bahar Beker'in olmuş.

1 yorum: