29 Haziran 2010 Salı

planlar

Tanrıyı güldürmek için planlar yaptım ben. "Titiz anne olmayacağım" dedim, "yerlerde emeklesin" dedim, "emziği yere düşse de steril etmeyeceğim, bağışıklık kazansın" dedim. Üstelik derli toplu biri de değilimdir anneme inat, yani "çocuk rahat olsun, ben rahat olayım" istedim. Şaak diye yüzüme çarpınca gerçekler, söylediklerimi tek tek geri çektim. Kemoterapi gören çocuğa sahip olunca eller kanatılıncaya kadar yıkandı, kalem defter bile dezenfektanlarla silindi, üzerimde önlük, yüzümde ameliyat maskesi. Rahat olmak mı demiştiniz?  Buyrun buradan yakın.
Dağınıklık mevzusu ise 18 aylık zorlu bir hastane eğitimi ile tedavi edildi. Küçücük bir yatak verdiler bize bir de 2 çekmeceli küçücük bir şifonyer. Bu kadar yere sığdırdım ben hep yanımda taşıdığım ilaçları, enjektörleri, bandajları, serumları,dezenfektanları, mamaları, kapları, kağıt peçeteleri, bezleri, tuvalet kağıtlarını, kağıt havluları, yedek kıyafetleri,battaniyeyi, çarşafları, terlikleri, biberon ısıtıcıyı, blenderı, yastık kılıflarını, oyuncakları, kitapları, defterleri, dergileri, kalemleri. Her cm'yi eşya ile doldurdum, hep belli bir düzene mecburdum, dağınık olmayı unuttum.
Sonuç; plan yapmamayı, büyük konuşmamayı öğrendim. İnsanın her ortama karakteri ne olursa olsun, sevdiği biri için uyum sağlayabileceğini anladım.  Şartlar ne olursa olsun!

4 yorum:

  1. Tüm ezberimizi bozuyor hayat,hayatta yapmam dediğimiz her şeyi yaptırabilen minik mucizeler var hayatımız da ne güzel...

    YanıtlaSil
  2. hepimiz farklı gelişen şartlara ruhen ve bedenen adapte oluyoruz... başka türlüsü de düşünülemez ki zaten...

    YanıtlaSil
  3. Sizinkiyle kıyas bile kabul etmez ama bende oğlum hastanede yatarken aynı çekmeceye sığdırmıştım yaşamımızı.
    Evde koca şifonyere zor sığan eşyalar küçücük 2 çekmeceye sığardı.
    Büyük konuşmayacaksın lafı çocuktan sonra daha bir anlamlı geliyor.

    YanıtlaSil
  4. yine şaşırtan bir yazı olmuş. yazdıklarınız bana hep çok çarpıcı geliyor, aslında yorum yazamayacağımı biliyorum ama bir şekilde buradayım ve sizi okuyorum demek istiyorum:)

    YanıtlaSil