2 Haziran 2010 Çarşamba

göze göz...

Göz doktoruna götürdüm oğlanı geçtiğimiz sene.  CPli ngelliler alanında uzman dediler.
Kadın ilk olarak "bakmayı öğrenememiş ki bu" dedi,  "ellerini de hiç kullanmıyor, tutmak ne onu bile bilmiyor, hasbelkader büyütmüşsünüz bunu."  Şaşkın, ağzım açık dinliyorum "hasbelkader mi?"  Duyan da bir koltuğa oturttuk, doğduğundan beri hiç ilgilenmedik sanacak. 
Hemen çalışmaya başlıyor annelik çipi:  "Yanlış mı yaptım yoksa  bir yerde, neyi kaçırdım da gözlerimin içine bakamıyor oğlan?  Bizim yüzümüzden mi ellerini kullanamıyor?"
 Doktor önüne oyuncaklar, uzun boncuklu kolyeler koyuyor.  Uzanıp tutmuyor oğlan, "şimdilik sadece benim saçıma uzanıyor, gıdıklamaya çalışıyor, onun en büyük oyuncağıyım ben" diyemiyorum.
 Kızıyor bize doktor hanım ,söyleniyor sürekli,  karşısındakini dinlemeyen tiplerden o.  Anlıyorum yardımcı olmak için çareler bulmaya çalışıyor ama nasıl bir uzmansa her çocuğun kendine özel olduğunu bilmiyor sanki.
 Dönüp beni azarlıyor birden "niye tutuyorsun çocuğun ellerini, engel oluyorsun bak ona,  bırak özgürce ellerini kullansın."  Ne desem boş, "rahatsız oldu ortamdan o yüzden tuttum elini " desem daha fena olacak.
Göz kontrolü yaparken oğlana kucağımda, dönüp bana da "senin de gözün kayıyor zaten" diyor.  Amma azar yedim ya, vur vur bitmiyor, bir eksik benim gözüm kalmıştı, komedi filmi çevirir gibiyiz.
"bu çocuklar tam göremez, delikli bir peynirin içinden bakarmışçasına parça parça görürler." diyor.  Çok saçma geliyor "bu çocuklar" demesi, genellemesi. Daha net görsün diye hiç olmazsa görebildiği kadarını diye gözlük yazıyor . "Bu fizyoterapisti arayın ve çalışmalara başlayın, sizi kontrol edeceğim" diye de bir telefon numarası tutuşturup yolluyor biz sorumsuz anne babayı dışarı.
Gördüğüm muameleden şaşkına dönmüş halde arabaya doğru yürürken, eşime soruyorum "bu neydi böyle?"

2 yorum:

  1. yaaaa niye boyle oluyor..bunlar neden insanliktan da biraz nasip almiyorlar..yok arkadasim yaa.. en iyisine degil gercekten..en insan olanina goturmek lazim.. sen bunu tatli dilinle ve mizahinla cok guzel anlatmissin ancak biran ben yasadim gibi oldum..en nefret ettigim huyum boyle zamanlarda bogazima bir dugum... konus konusabilirsen...orayi terkedince yumru da iniyor asagiya... vay halimize vay... bir ara boyle moda bir kelime vardi "empati" mi ne..iste oyle birsey :-))

    YanıtlaSil
  2. Okurken içimden o göz doktoruna bir tane çakmak geldi. Hem de en sert ve istemsiz hareketlerimle :)))
    Bir kere, hangi cüretle Umut'tan "bu" diye bahsediyor? O anda "Siz önce hitap etmeyi öğrenin, sonra doktorluk yapın." deyip, kapıyı vurup çıksaydınız keşke...

    YanıtlaSil