6 Temmuz 2011 Çarşamba

senaryo

Deli deliyi her yerde bulurmuş. 3 sene önce taşındığımız sitedeki insanlarla olan ilişkilerimize baktıkça aklıma hep bu söz geliyor. İlk senelerde çok eğlenirdik, tüm komşular bir arada mangal ziyafetleri , dans geceleri, kareoke partileri düzenlerdik. Artık biraz durulduk, grubumuz küçüldü, şimdilik sadece mangala kaldık ama daha yaz yeni başladı, belli de olmaz. Ayrıca sadece gırgır şamata ile geçmiyor günlerimiz, her Türk topluluğunda olduğu gibi hır-gür de gündemimizin bir parçası artık.

İlk senemizin yazında hiç unutmadığım bir film çekimi yapmıştık, işte beni en çok eğlendiren projemiz bu olmuştu. Kamerayı bir konşumuz getirdi, diğeri senaryoyu yazdı, istisnasız tüm komşular filmde göründü, Umut dahil. Sonrasında sitenin sosyal tesisinde çatlayana kadar gülerek, profesyonelce montajlanmış filmimizi seyrettik. Bir daha da görmek nasip olmadı, film kayıp.
Umutun film’de küçük ama çok önemli bir rolü vardı.
İlk sahnede başroldeki bir mafya babası var. Evinde koltuğunda oturmuş dinleniyor, kucağındaki oğlunun saçlarını okşuyor, yanlarında korumalar, ellerinde plastik tabancalar. İşte o kucaktaki oğul “Umut”. Aslında bu tip filmlerde mafya babasının kucağında kedi olur, ama senaryo Umut’a göre hazırlanıyor, kedinin rolünü Umut kapıyor.
Yönetmenimiz “motor” diye bağırıdığı anda çekim başlıyor. Başka korumalar Baba’nın önüne yakaladıkları bir adamı atıyorlar. Adam yere düşüyor. “Affet baba, bir daha olmayacak” diye yalvarıp ağlamaya başlıyor. Baba “Sus köpek” diyor ve Umuta dönüyor “ne yapalım bu adamı oğlum?” diye soruyor. Umutun o günlerdeki kelime dağarcığı 5-6 kelime, içlerinden biri de “öp” Umut hemen hiç bekletmeden “öp” diye bağırıyor. Mafya babası “duydunuz çocuğu öpün!!” diyor. Yerdeki adam yalvarıyor “yapmayın, lütfen öpmeyin beni” diye . Ve yönetmen “kessstik” diyor, Alkışlıyoruz, ıslıklıyoruz, Umut çok mutlu.
Filmin gerisinde senaryoda her şey birbirine giriyor, entrikalar, cinayetler ve en sonunda havuz başında herkes dans ederek bitiriyoruz aynı hint filmleri gibi… Tüm deliler bir arada...
Umut’un ilk rolünü,ona göre yazılmış senaryonun ilk sahnesini sonsuza dek unutmayacağım. Çok güzeldi.

2 yorum:

  1. orası neresi?? hangi site?? hemen taşınmak istiyorum:)

    esma

    YanıtlaSil
  2. Süpermiş:)Bayıldım ,Umut'u öp benim için:)
    pınar...

    YanıtlaSil