28 Eylül 2010 Salı

öhö öhhhöööö

Dedeler gibi öksürüyor. Bağıra bağıra. Öksürüğün sonunu olabildiğince nidalı uzatarak.  Bunu ona her söylediğimde "dedee" diyerek gülüyor, fakat ardından yine öksürmeye başlıyor.
10 güne yakındır öksürükle boğuşuyoruz. Geceleri siddetlenen, nefes aldırmayan bir öksürük yapıştı oğluma. Ateş olmadığı için içim rahat, acille koşmuyorum en azından ama huzur da vermiyor  meret.
Pencerelerden ventolin -pulmicord ikilisinin buharları fışkırıyor. Evin daha kapısından buram buram okaliptus, zencefil, zerdeçal kokuyor. Halis balları yemek içmek yetmiyor, uyumadan önce gögüse, boğaza sürülüyor. İçecek menümüze bugün adaçayı da eklendi üstelik.  Üst solunum yolu enfeksiyonu olan herkesi iyileştiririm gibi geliyor ama olmuyor işte, geniz eti bana çelme takıyor.
Neyse ki bugün çok daha iyi. Hala yorgun, hala halsiz, en sevdiği yürüyüş egzesizini bile istemiyor ama kıkırdıyor,  gıdıklıyor, canavar taklidi bile yapıyor.
Umarım bu gece ailecek deliksiz bir uyku çekebiliriz.
(Fotograf: James Cooper)

2 yorum:

  1. merhaba,
    Bu yorumumu okuyan arkadaşlarım fena takıldın şu deniz kadayıfına diyecekler ama o kadar çok faydasını gördüm ki size de önermeden duramayacağım. Blogumun şu sayfasında http://yasasinanneyim.blogspot.com/2009/11/larenjit-harnup-pekmezi-zencefil-ve.html nasıl yapıldığını uzun uzun anlatmıştım. Öksürüğü çok kısa sürede kesiyor. Umarım sizin de işinize yarar. Çok çok geçmiş olsun.
    Sevgiler,
    Çiğdem Y.

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun. Çiğdem'in bahsettiği yöntemi de deneyin isterseniz. çok kolay gelsin.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil