21 Haziran 2011 Salı

yoksa, yoksa?

Dün Hürriyet gazetesinin kelebek ekinde bir yazı çıkmış “Yonca Tokbaş” imzalı.


Hafta içi gazete okumuyorum ama sağ olsun arkadaşlarım Umut’la ilgili olabilecek herhangi bir şeyi okuyor veya seyrediyorlarsa beni arayıp haber veriyorlar.

Dün de öyle oldu. Sevgili blog arkadaşım “Alperen’in annesi” Esra beni aradı. Hemen internetten haberi buldum:

“Her gün bir sürü çocuk SP ile dünyaya geliyor ya da SP’li oluyor. ?Türkiye’de bu çocuklar için bir dolu rehabilitasyon merkezi vardı ama, Milli Eğitime bağlı olarak özel eğitim kılavuzu dahilinde eğitim alabilecekleri bir okul yoktu. Ama el çırparak haberini veriyorum şimdi size, artık öyle bir okul var ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından dünyanın SP’liler için düzenlenmiş en iyi okulları incelenerek kuruldu. Okuldaki tüm işleyiş çocukların diploma alabilmesini sağlayacak şekilde. Eylül 2011’de de açılacak İlköğretim Okulu ile eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

Bilgi için www.tscv.org.tr web sitesine mutlaka bir uğrayın, varsa ilgileneceğini düşündüğünüz birileri, bu haberi lütfen paylaşın.”

İçimi önce bir heyecan sardı. Sonra dedim ki “sakin ol, düşündüğün gibi olmayabilir, Umut’a uygun olmayabilir, önce ara, konuş, öğren.”

Az önce Vakfı aradım. Evet gerçekten Eylül’de sadece CP’liler için bir okul açıyorlarmış. Okul Müdürü Emina Hn. İle konuştum. Umut’u anlattım. Okulun detayları daha net değilmiş. Telefonumuzu aldı ve bizi arayacağını söyledi. Alabildiğim bilgiler okulun ana sınıfının da olduğu, eğitimin tam gün planlandığı, uzman öğretmenin yanı sıra yardımcı personel (gölge öğretmenler) bulunduğu, özel olduğu, Küçükbakkalköy’de Metin Sabancı Merkezinin Kampüsünde bulunduğu.

Şimdi heyecan içinde beklemedeyim.  Gözlerimden ışıklar saçılıyor, kafamıniçinde 80'ler müzikleri çalıyor da çaktırmamaya çalışıyorum. Yoksa, yoksa  Umut okullu mu olacak????

10 yorum:

  1. Önce CP'liler için bir okul, kim bilir sonra hayalinizdeki yaşam kenti "benden sonra"... Neden olmasın... Çok sevindim...

    YanıtlaSil
  2. ben de okudum haberi, sizin için inşallah iyi bir okul olabilir.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  3. akşam tv'de programda yapacaklar..ben nedense sizin kesin konuk olacağınız kanısındaydım..arayıp bulmadılar mı sizi kuzum?? herkese UMUT olabilecek birini ıskalamalak olacak iş değil...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hangi kanalda bilgi verebilir misin? Eğer işin içinde devlet, milli eğitim vs. varsa kimse arayıp bulmuyor, biz arayıp onları bulmak zorundayız maalesef :)

    YanıtlaSil
  5. İnşallah Umut'ta harika bir okulun harika bir öğrencisi olacak.

    YanıtlaSil
  6. 22 haziran çarşamba saat 23:00 kanal D:))

    http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/18067153.asp

    YanıtlaSil
  7. küçük cadı durmadığı için izleyemedim ben..programı izleyebilen oldu mu??

    YanıtlaSil
  8. program farklı bir formattaydı. TEGV için bağış toplama programıydı. Yani okumak için imkan bulamayan çocuklar için mesaj at biz de şarkı türkü söyleyelim tipindeydi. İşe yarıyorsa sözüm yok ama bu tip şeylere dayanamıyorum.

    YanıtlaSil
  9. 3-5 ay önce NTV'de Tohum Vakfına destek için böyle bir program yaptılar..son derece güzeldi..hatta profluğa kadar yükselmiş bir otistiğin gerçek yaşam öyküsünü anlatan bir film bile yayınladılar program arasında..ben de böyle bir şey olacak sanmıştım, eğitimin altı çizilecek sanmıştım..yanılmışım...dilerim kötü program yapanlar, çok iyi okullar yaparlar..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. yok canım, yanılmak ne demek, olsun bu da bir şeydir, eminim güzel bağışlar toparlanmıştır, güzel okullar da yapılacaktır. Bizlere haber verdiğin için tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil