4 Nisan 2011 Pazartesi

salıncak

eve yeni gelen eşyamız kocaman bir salıncak. İki kişinin rahat oturabileceği uzunlukta. Umut ata biner gibi yan oturuyor ben arkasna oturup belinden destek oluyorum, elleriyle ipleri tutuyor ve başlıyoruz sallanmaya, öne arkaya, sağa sola.
Denge ve derinlik algısı için iyi gelirmiş salıncak öyle söyledi fizik tedavi uzmanımız. Ben de özene bezene yaptırttım, beyaz suni deri ile kaplatıp mavi beyaz halatlar taktırttım. Tavana delikli demirler taktık, demirlee kancalar.
Umutla beraber biz de eyleniyoruz, hatta o uyuktan sonra ben sallanarak televizyon izliyorum bir kaç gecedir. Strese falan da birebir. Denge ve derinlik duyguma bir halt yaptığı yok ama işten eve geldiğimde stresimi aldığı kesin.
Ev değil fizik tedavi merkezi sanki. salonun yarısı biz büyüklere diğer yarısı Umuta ait.  Bir yarıda koltuklar sehpa ve televizyon dururken diğer yarıda kaydırak, salıncak, pilates topu, eğitim masası, mini sandalye, mini koltuk, egzersiz matı, emekleme makinası (benim uydurduğum bir isim ) denge tahtası, sünger küp duruyor.
Tüm komşu çocuklar bayılıyorlar bize gelmeye, oynayacak o kadar çok şey varki. Henüz salıncaktan hiçbirinin haberi yok, görünce delirecekler eminim. Bu yaz ev yine velet dolu olacak, ne güzel...

2 yorum:

  1. strese bile iyi geliyorsa denge ve derinliğe de bir katkısı oluyordur mutlaka...

    YanıtlaSil
  2. Benim bile gelip oynayasım geldi:))

    YanıtlaSil