3 Ocak 2011 Pazartesi

seyahat

Amaç: güzel, umut dolu bir yılbaşı tatili
Yer :İzmir / teyze evi
Umut büyümüş, uzamış, uçak koltuğuna yerleştirmek için yanımızda taşıdığımız aparata artık gerek kalmamış. Oturuyor oyuncak bebek gibi ...İki yanına, göbeğine yastıkları koyup takıyoruz uçuş kemerini. Kahverengi deri pilot montu, yuvarlak gözlükleri ve havada duran botlu ayaklarıyla uçağın maskotuymuşta yanımıza koymuşlar gibi gözüküyor. Zamanla kayıyor aşağıya, tekrar yukarı çekiştiriyoruz. Yanımıza gelen hosteslere "abla" diye sesleniyor pilot anons yapınca "abii" diye bağırıyor. Kalkışta ve inişte heyecanlanıyor, arada şarkılar söylüyor sonra sıkılıyor hırkamın eteğini emmeye çalışıyor.
istanbuldan giderken havaalanı kontrolünde dev pusetimi ve Umutu gören erkek polis hemen yardımcı olmaya çalışıyor. "Ayakta durabiliyor mu?" diye soruyor, "hayır" diyorum. "Çocuğu kucağıma verin, siz puseti katlayıp x-rayden geçirin" diyor, "nasıl yapsam acaba?" diye düşünürken iki tane kadın polis koşup "gerek yok biz kontrol ederiz" diyerek pusetle beraber Umutu geçiriyorlar diğer tarafa. Ben kontrolden geçip çantaları toparlarken benimki polis ablalarla cilveleşiyor, öpücük veriyor. "Tepkileri çok güzel maşallah, bana göz kırptı "diyor kadın polis, "çok cindir o diyorum beni parmağında oynatıyor." ""öperim ben bunu" diyor kadın yumuluyor umuta...
Dönüşte yine alıyor başka polis ablalar pusetle beraber, başka bir polis abi "aman diyor uzak tutun cihazdan yaklaştırmayın."
Herkes ne kadar sevecen ne kadar yardımcı.
Ne güzel...

3 yorum:

  1. Ne güzel, kendiniz gibi güzel insanları da çekiyorsunuz çevrenize :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok güzel... hep böyle ince insanlara ile karşılaşın, karşılaşalım...

    YanıtlaSil
  3. Bence Umut Polis olma yolunda . . .

    YanıtlaSil