11 Ocak 2011 Salı

ojeli taşlar

ilk 6 ay dokundurtmadım kimselere Umutu, anneme bile. Emzirdim, başında bekledim, ilacını taktım, serumunu değiştirdim, iğnesini yaptım. Sadece babasının kucağına verdim. Sadece o vardı, ben vardım birde oğlumuz. Birdik hepimiz, bütündük.
 Eve geldiğimiz günlerden bir gün temizlik için bize gelen, biz evde yokken ortalığı toplayan Medine "bana ver biraz" dedi. "git dinlen, yapamam mı sanıyorsun?" Çok yorgundum,verdim. Öyle bir tuttu ki kollarında, öyle bir baktı ki oğluma tam 3 sene bırakmadı. Ablamız oldu. Evimizden biri. Kendim kadar güvendiğim, yanımdan hiç ayrılmasın dediğim.
Hep Umut dolu oldu Umut için, asla yüzünü karartmadı, en kötü günümde beni güldürdü. Sadece kendi değil eşi de, oğlu da sevdi oğlumu. Her akşam evine gittikten sonra eşiyle beraber aradı, telefonda şarkılar söylediler Umut'a. Evlerinde resmini başköşeye astılar.
Bizimle beraber bütün derslerine, tedavilerine girdi ablamız, öğretmenleri, doktorları bir bir dinledi, evde yapılması gerekenleri bir bir uyguladı.
Bir gün elinde minicik taşlarla geldi. Parmaklarını çalıştırsın, tutmayı öğrensin diye tavsiye edilmiş ödevdi bu taş çalışması. Evde de vardı benzerlerinden ama bir türlü tutmayı kabul etmemişti Umut. Belki olurda bu sefer ilgisini çeker, merak eder diye tek tek boyamış taşları ablası. Tek tek, kırmızı oje ile... Olmadı yine tutmadı bizimki, uzatmadı bile elini. Olsun varsın dedik güldük geçtik.
Hala saklıyorum o taşları, bana verilen en kıymetli hediyelerden biri.  Baktıkça bizi iş olarak değil insan olarak gören ablamızı hatırlıyorum.
O şimdi bayrağı yeni ablaya devretti .Tam 3 sene oldu ayrılalı, Medine hala hem beni, hem onu arar, hem annemi arar, tavsiyeler verir, yemeğine karışır, sözümona süpriz ziyaretlerle denetler, oğlanla hasret giderir.
Şanslıyım ben, hep iyi insanlara rastladım.

3 yorum:

  1. öyle bir günüme rastgeldi ki bu yazı.. sadece 1,5 yılda 8. bakıcı ve hatta da bunun 10 ayı aynı bakıcı ile geçmiş ve ne yazıkki ondan ayrılmak zorunda kalınca bir daha doğruya, dürüste, yalansıza rastlayamamış ve umudunu kaybetmek üzere olan bana iyi geldi.. umutlandım.. belki bize de rastlar..

    YanıtlaSil
  2. iyi insanları iyi insanlar geçer . . .
    böyle daha çok düşündükçe hep iyi insanlarla karşılaşıyorum . . .

    YanıtlaSil
  3. Bizde sanslıyız iyi ki varsın ve iyi ki bizi Medineyle tanıstırdın :). Insallah Umut ve senin karsına hep iyi insanlar cıkar bunu hak ediyorsunuz cunku !!!!.

    YanıtlaSil