10 Ocak 2012 Salı

taşlar

"Meğer oğlum büyümüşte çocuk olmuş benim haberim yokmuş. Meğer oğlum benim ona çocuk gibi davranmamı istermiş de ben anlamazmışım. Gözümün önündekini görmezmişim.
Doğduğundan beri ıslak mendille elini ağzını silmişim, hem alışkanlık, hem kolaylık olmuş, başka seçenek düşünmemişim. Öğretmeni uyarınca lavabonun önüne bir tabure aldım, üstüne oğlanı çıkarttım.  Sırtını bana dayayarak ayakta duruyor sol elini uzatıp musluğu açıyor elini suya tutup gülüyor, ağzını yıkamak için büyük çaba harcıyor. İnanılmaz eğleniyor, işi bitince yoğun bir çaba ile musluğu kapatıyor.
Doğduğundan beri yatırarak altını ve kıyafetlerini değiştirmişim, hem alışkanlık, hem kolaylık olmuş, başka seçenek düşünmemişim. Öğretmeni uyarınca oturtup sırtını kendime yaslayarak giydirip soydurmaya başladım.  Kollarını kaldırıp, uzatıp çekip bana yardımcı oluyor. Çoraplarını tutmak için öne eğiliyor, bacağını kaldırıyor, çok da zevk alıyor.
En önemlisi kendine güveni artıyor
Daha kimbilir neler neler vardır alışkanlıklarımın arasında kırmam gereken. üçüncü göz olup bana bunları gösterdiği için öğretmenimize çok teşekkür ederiz."
Yukarıdaki yazıyı yazıp daha yayınlama fırsatı bulamadan, oğlum hastalandı. Öyle önemli bir şey değil ama 1 haftaya yakın okula gitmemesine, antibiyotik iğneleri yemesine sebep olacak bol öksürüklü bir rahatsızlıktı. Şimdi iyi ama yukarıda yazdıklarımın hiç birini yapamadık, üçlü koltuktan gece ve gündüz neredeyse hiç kalkmadık, Umut yine bebek oldu, yine elleri bezlerle silindi, kıyafetleri yatırarak değiştirildi, üstelik suyu bile biberonla içirildi.
Elimde artık yeni taşlar var ama ara sıra kayıp parmaklarımın arasından kayıyor, maksat olabildiğince uzun süre o taşları elde tutabilmek.  Taşların hiç kaybolmaması ve gittikçe artması dileği ile...

5 yorum:

  1. demek ki neymiiiş!! hep beraber kafa kafaya verip yenilikler düşünecekmişiz....a.k

    YanıtlaSil
  2. Çoook geçmiş olsun Umut'a, umarım çabuk iyileşir. O artık okullu bir çocuk, böyle arada sırada hastalanması da, okula gidip diğer çocuklarla birlikte olmasının bir cilvesi. Yinede o yeter ki okulda çok mutlu olsun, hep böyle yeni şeyler öğrensin ve bizi şaşırtsın, öyle değil mi :)

    YanıtlaSil
  3. Umut ... Harikasın Şöyle 10 yıl sonranı düşününce heyecanlanıyorum ... seni çok seviyorum ve hep sevileceksin...

    YanıtlaSil
  4. o taşlar önce elde kalacak, sonra teker teker cebe girecek :)

    YanıtlaSil
  5. Gecmis olsun Umut'a. Gecen hafta sonu sormuştum Emre ve Bernev'e "Umut nasıl?" diye. Cok iyi olduğunu duyduk çok sevindik:) Umarım çabucak iyileşir de okuluna ve arkadaşlarına kavuşur...

    YanıtlaSil