12 Aralık 2011 Pazartesi

değişim

Bir dakika, bir dakika bir şeyler oluyor.  Hayatımda bir şeyler değişiyor, ben daha başka bir anne olma yoluna doğru gidiyorum, oğlum daha başka bir çocuk olma yoluna...
İki gündür pilav yoğurt yiyor akşam yemeklerinde, biraz lapa kıvamında ama olsun, şimdiye kadar aklımıza bile gelmemişti denemek.  Neredeyse doğduğundan beri ezilmiş gıda yedi Umut.  İlk 15 ay kemoterapinin etkisiyle besinleri kusmasın, daha iyi yutabilsin diye bırakmamıştık.  Çene yapısı da çiğnemeye müsait büyümeyince iyice yumuşak gıdaya sarıldık.  Ama bir şeyler değişiyor işte.  Dün bezelyeyi blenderdan geçirmedik ilk defa, çatalla ezdik de yedirdik.  Okulda her gün pütürlü çalışması yapıyor öğretmeni, alışıyor demek ki bizimki, itiraz bile etmiyor.
 Hoşuna gidiyor...
Bugün okul  çantasından yarın için kurabiye isteği çıktı.  Düne kadar kurabiye pişirmeyi hiç akıl etmemiş olan ben yemek kitabı karıştırdım. Yine de pişiremedim gittim hazır aldım  o ayrı, ama en azından kafamdan geçirdim.  Umut'un okulu için kurabiye ha!  Vay be!
Bu arada doktor kontrol zamanı geldi çattı. Önce kalça çıkığı için kontrole gidilmesi gerek, sonra anestezili MR çekilecek, göz kontrolü, diş kontrolü...Gergin değilim, hatta şimdiye dek hiç yapmadığım bir şeyi yapıyorum. Tarihi erteliyorum.  Bu ben değilim, değişiyorum, sanırım gevşiyorum, gönlümü genişletiyorum.
Hoşuma gidiyor...

5 yorum:

  1. Size harika bir 'anne' kurabiyesi tarifi versem? Hem yapimi cok kolay, hem de yumusacik oluyor. Dilerseniz tarifi mail atabilirim ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, çok sevinirim. tarifi buraya yazmanızı tercih ederim. Mutfak konusunda berbat durumdayım ama elimden geleni yapacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Afferin Umut'a, bunlar daha ne ki, o daha sizi çoook şaşırtacak, akıllı bıdıktır o ;-)

    YanıtlaSil
  4. Tekrar merhaba,

    Anne kurabiyesi tarifi Selin Kutucular'in Buyukada Yemekleri kitabindan.
    Yillarca anneannem ve annemin goz karari, el ayariyla yaptigi kurabiyenin tadini, bu tarifte buldum ve herkese verip duruyorum ;)

    2 yumurta
    2 cay bardagi seker
    1 cay bardagi yogurt
    1/2 su bardagi eritilmis margarin
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 cay kasigi kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Portakal rendesi
    3 su bardagi un

    Yumurtalar ve seker mixerle cirpilacak. Diger malzemeler eklenip ele yapismayacak yumusak bir hamur elde edilecek. Kucuk toplar seklinde yaglanmis firin tepsisine dizilip uzerine az toz seker ya da ceviz serpilerek 200 derece isitilmis firinda pisirilecek.
    Oldukca basit ve inanilmaz lezzetli ;)

    Sevgiler

    Yonca

    YanıtlaSil