1 Eylül 2011 Perşembe

eeg

"çarşaf var mı?" diye soruyorum, "tabii" diyor adam,  şifonyeri açıp bir çarşaf uzatıyor. Oğlumu yatırdığım yatağın hemen yanına açılmış olan sofaya bakıyorum gönülsüzce, "yastığa gerek yok " diyorum.
Saat 10:30da varıyoruz bu uyku merkezine. Umut'un uykuda beyin dalgaları ölçülecek. Rutin senelik kontrol. Epilepsi ilaçlarının düzeyi belirleniyor, herşey yolunda mı diye bakılıyor.
11. eeg'miz olacak bu, sadece kayıtlı, raporlu olan. Ayrıca acil anlarda çektirdiğimiz raporu, kaydı kuydu olmayan en azından 5 eeg'miz daha vardır eminim. Fakat bu seferki biraz farklı. Her zaman çektirdiğimiz hastanede ilaçla uyutarak, yarım saatlik uykunun yeterli olduğu eeg'yi çektiremedik bu sefer. Önce uyuşturucu etkisi olan ilacın artık Türkiye'ye getirilmediğini öğrendik,  sonra da aslında bu ilacın ne kadar zararlı olduğunu. Al buradan yak, yaklaşık 20 kere kullandık biz bu ilacı bir Allahın kulu da çıkıp "aman yapmayın" demedi...
İlaç bulunmayınca piyasada bize bir uyku merkezinin adını verdiler  Nişantaşı'nda. Gece sabaha kadar burada kalacağız, ölçüm yapılacak,  raporumuzla beraber bayram sonrası doktorumuza gideceğiz. 
Nişantaşı deyince gözümün önüne havalı bir klinik gelmişti ama apartmanın önüne gelince kafamdaki imaj tamamen silindi. Bildiğiniz eski apartman dairesi, her odasında bir karyola, iki komidin, bir dolap ve şifonyer var, bir de refakatçi yatsın diye açılır kapanır küçük boy sofa.
Tek bir görevli var, teknisyenin kendisi. Adamcağız tek tek elektrotları yerleştirirken Umut'un koca saçlı minik başına, yan odadan kafasında aynı elektrotlarla pijamalı bir amca çıkıp yanımıza geliyor. "geçmiş olsun" diyoruz karşılıklı.  Adam arkasını dönünce "acaba horluyor mudur?" diye düşünüp sonra kendimden utanıyorum. Yirmiye yakın elektrot tek tek  kafaya yapıştırılıyor ve yapışkan çabuk kurusun diye kurutma makinesi ile soğuk hava üfletiliyor. Kurutma makinesini tutma görevini bir ben bir Murat üstleniyoruz, hıçkırarak ağlama görevini de Umut. "Hiç ağlama diyorum çok saçma, şımarıklık bu yaptığın, canın yanmıyor, hastanede değilsin, birazdan uykuya dalacaksın"  Susuyor, ama aslında çok haklı, 12'ye kadar sürüyor bu saçma yapıştırma işi ve kurutma makinesi, yine iyi dayanıyor. Sonrasında huzursız bir uykuya dalıyor.
Eşim bekleme salonunda kendine yer hazırlamış. Üçlü bir kanepe bulmuş, bir de laptopunu koyduğu sehpa. Mutfağı çoktan keşfedip kahvesini yapmış bile.
Ben ise uyuyamıyorum. sabah 6'da kalkıp işe gitmem gerek halbuki.  Bir ara Umut mıkırdanıyor kalkıp diğer tarafına doğru çeviriyorum . O da ne? Elektrotlardan biri yarı yarıya çıkmış saçında asılı duruyor. Saate bakıyorum 03:00 hemen teknisyenin odasına gidiyorum. Kapı açılmıyor, kilitli. " Ne demek şimdi bu? Adam uyuyor mu yani?"  İnanamıyorum.  Bunca saat çektirdiğimiz herşey boşa gitmiş olabilir, şaka gibi.
 Eşim adamı uyandırmayı başarıyor, elektrot yerine yerleştiriliyor, adam önce yapıştırıcıyı komidinin üzerine döküyor,her yere keskin ilaç kokusu yayılıyor,  üfleyerek kurutmaya çalışıyor, gülme geliyor bana, sinirim bozuluyor. Adam "merak etmeyin" diyor "tamamen çıkmamış, bir bozukluk yok" inanmıyorum ama ne yapayım, baştan başlatamam ya? Uyku muyku kalmıyor.
Sabah kalkıp işe gidiyorum, aklım oğlum ve eşimde kalıyor. Sonradan öğreniyorum ki sabah 7:30da uyandırmışlar oğlanı ve eve gelmişler.
Geçirdiğim saçma gecelerden biriydi buda. Ama kötü değilşdi, acı değildi hiç olmazsa saçmaydı sadece, hiç güven vermedi. Ama güven vermeyen yerlerden bazen iyi sonuçlar çıkabiliyor, Bu geceden de böyle bir umudum var, umarım yanılmam



4 yorum:

  1. Merhabalar,
    bize de yeni nörologumuz ilaç veremeyiz hem zararlı hemde dogru bilgi vermez dediğinde şok olmustuk cunku o güne kadar kayra'nın tüm eeg leri ilaçla cekilmişti maalesef ne kadar hassas olursak olalım doktorların,teknisyenlerin insafına kalmıs durumdayız..Biz çektirdiğimiz yerden cok memnunuz hocamızın yanında ki abla bizi kayra uyuyuyncaya kadar bekliyor ve eeg sini cekiyor eğer bundan sonra ihtiyacınız olursa adresini verebiliriz. Çok gecmis olsun ne kadar yorucu bir akşam oldugunu iyi bilirim...Umut'u öpüyoruz ..

    YanıtlaSil
  2. Aysin im,
    Yaninda ben olsaydim,ilk 10 dk icinde kesin kovulmustuk.! (pijamali amca yi gordugumuz anda !). Berrin

    YanıtlaSil
  3. Rutin EEG :
    Uyku -Uyanık EEG
    Gece EEG
    çekimleri yapılır...irtibat 0535 477 4386 istanbul

    YanıtlaSil
  4. Rutin EEG :
    UYKU UYANIK EEG
    Gece EEG
    Hasta Evinde EEG
    GECE KISA SÜRELİ EEG
    çekimleri yapılır...irtibat 0535 477 4386 istanbul

    YanıtlaSil