26 Ekim 2010 Salı

anne, çocuk, bebek yayınları

Tüm anne, çocuk, bebek, aile dergileri yönetici ve editörlerine;
Engelli bir çocuk annesiyim.  Türkiyede benim gibi en az 2 milyon anne var.  Bizim dünyamız, bakış açımız, hayallerimiz sizlerinkinden, yazdıklarınızdan, yayınladıklarınızdan  çok farklı.  Bazen sizleri, okurlarınızın sıkıntılarınızı anlamakta çok zorlanıyoruz, "yemek seçiyorsa" gibi  konularda tanıştırdığınız pedegogların sayfalarını okurken, yutma zorluğu çeken çocuğumuzu nasıl besleyeceğimizi kime sormamız gerektiğiniz düşünüp, cevap bulamıyoruz. Siz ise bizleri hiç ama hiç tanımıyorsunuz.  Sorularımızı soracağımız bir tane bile yayınınız yok.  Oysa biliyoruz ki o pedegoglar, tüm bu soruların cevaplarını bildikleri için o diplomaları duvarlarına asıyor. Siz ise bu cevapları yayınlamaktan kaçıyorsunuz. Çocuklarınızı bizim çocuklarımızla karşılaştırmaktan, tanıştırmaktan "psikolojisi bozulur" diye çekiniyorsunuz.
Oysa işin içine bir girseniz bu dünyanın ne kadar farklı, eğlenceli, sevgi dolu olduğunu görseniz çok şaşıracaksınız. Bizim sorularımızdan veya deneyimlerimizden kendinize çıkartacağınız sonuçları keşke tahmin edebilseniz. Keşke her çocuğun engelli bir arkadaşı olsa... Eminim dünya çok farklı bir yer haline gelir.
 Engelli çocuğu saklama, gizleme, utanma duygularına yayınlarınızın hiçbirinde bizleri tanıtmaya vermeyerek farkında olmadan destek oluyorsunuz.

Siz çocuğunuz ilk defa "anne" dediğinde sevinip mutlu oluyorsunuz ama bizim çocuklarımız seneler ve uzun eğitimler  sonunda, ilk defa "anne" dediğinde mutluluktan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Ama bizi duymak isteyen, bunu paylaşabileceğimiz hiç bir yayın grubu yok.

Lütfen bizi tanımaya çalışın, biz hemen yanıbaşınızdayız.

2 yorum:

  1. keşke bu yazıyı dergilere de gönderseniz.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  2. göndermeye başladım, ne kadar da çokmuşlar :)

    YanıtlaSil