10 Ekim 2010 Pazar

Fatma Öğretmen

Fatma Turan 60 yaşında...Öğretmen...Hemde İstanbul Maltepe'de Güzin Dinçkök İlköğretim Okulu'nun en kıdemli öğretmenlerinden. Doğu ve Güneydoğuda öğretmenlik yapmış, emekliliğe hak kazanmış. Ancak 2 yıl önce görme engelli bir öğrencinin Muhammed Salih Efe'nin sınıfına kaydolmasıyla bütün planları değişmek zorunda kalmış.
Dördüz olarak dünyaya gelen ve  3 kardeşini kaybeden Muhammed Salih'in gözleri erken doğum nedeniyle görmüyor. 2008'de Güzin Dinçkök İlkolunu'nda Fatma Turan'ın sınıfında eğitime başlamış.
Ancak diğer 25 öğrencisine ders verirken Salih ile ilgilenemediğini farkeden öğretmen, engelli çocuğun yazılarını okuyamamaktan rahatsız olmuş. Salih'in ödevlerini kontrol edemeyen, ders notu veremeyen tecrübeli öğretmen çocukla iletişim kurabilmek için kabartma yazısı yani Braille alfabesini öğrenmeye karar vermiş. Parıltı Derneği'ne başvuran öğretmen, okula gelen gönüllülerin yardımıyla 3 ay içerisinde Braille alfabesini öğrenmiş.
Muhammed Salih'e de kabartma yazısını kullanarak okuma yazma öğreten Fatma Öğretmen 1. ve 2. sınıfın ardından 3. sınıfı da okutmaya karar vermiş. Muhammed Salih'te bu emeklerin karşılığını vermiş; artık okula ilk başladığı günlerdeki çekingenliğini aşmış, arkadaşları ile oyunlar oynuyor.
Fatma Turan duygularını şu sözlerle aktarıyor: "Tüm planlarımı 5 yıl erteledim. Şimdi bu sınıfta diğer öğrencilerim gibi o da derslere katılıyor ve gelecek için çok umut vaat ediyor"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder