16 Kasım 2011 Çarşamba

mış, muş...

mış, muş...
Artık sınıfın içinde arkadaşları bağırsa da zıplamıyormuş. Hatta donup kalmıyormuş bile. Şarkılara, oyunlara katılıyormuş.  Müzik dersi en sevdiğiymiş, öğretmenine "abi" diyormuş.  Dans etmek için sırasını beklemiyor, herkesle beraber dans ediyomuş.  Konuşabildiği kelimeleri yazıp duvara asmışlar, herkes oradan bakıp konuşturuyormuş.  Kuşluk kahvaltısında taze meyve suyunu neredeyse bitiriyormuş, hem de bardaktan. Yemeğini, yoğurdunu silip süpürüyormuş.  Sınıfında 3 öğrenci varmış, adı  "çiçekler" sınıfıymış.  Arkadaşları O'na çok özenli davranıyorlarmış. Yemekhaneye tekerlekli sandalyesini iterek onlar götürüyorlarmış.  Yemek yerken başı düşerse arkadaşı gelip kaldırıyormuş.  Her pazartesi ve cuma İstiklal marşlı tören yapıyorlarmış. Bizimki "lay lay lay" diyerek marşa eşlik ediyormuş.  Tek başına aldığı fizik tedavi ve bireysel eğitim dersleri başlamış ama daha konuşma terapisi başlamamış. Öğretmeni ile yürümeye başlamış, azar azar da olsa koridorda dolanıyorlarmış. 1. sınıflara ziyarete gidiyorlarmış.  Dinlenme saatinde kıkırdıyorlarmış.  Seviyormuş okulu, gülüyormuş.
mış, muş...
annesi çok seviniyormuş, babası yollarda biraz yoruluyormuş, ablası boya içinde kalan kıyafetlerine şaşırıyormuş, komşular "okul nasıl?" diye soruyorlarmış ve Umut'tan tek bir cevap geliyormuş "oooooh"

8 yorum:

  1. Masallah Umut' a masallah! :)

    YanıtlaSil
  2. O zaman bizden de kocaman bir "ohhhhhh";)

    YanıtlaSil
  3. :) :) :) :) :)
    gülücük işaretlerinin binlercesini koymak isterdim ,attığım kahkayı duymanız için.... o kadar çok sevindimki...
    ohhh be Umut ohhhh be...

    Gülşen

    YanıtlaSil
  4. ne guzel ne harika haberler. cok sevindim. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Ben Umutumuzun okuldaki fizyoterapistiyim. Umut hepimizin gözbebeği,neşesi,sevgi sembolü...Sevgi dolu bir aileden geldiği o kadar belli ki. Sınıfında kendini çok rahat hissediyor,tüm etkinliklere destek alarakta olsa katılıyor.Cuma günü ayakta durarak arkadaşlarına istiklal marşını okuttu ve arkadaşlarına bay bayyy diyerek evlerine uğurladı.Güzel bir haftaya daha başladık.
    Tüm arkadaşlarım adına İyi dileklerimizle:)

    YanıtlaSil
  6. mış, muş... masallar gerçek oluyor :)

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler Ebru Öğretmen, yüreğine sağlık. Bizi çok mutlu ettiniz. Sizden bunları duymak o kadar önemli ki bizim için! beraberce nice mutlu günler yaşayalım inşallah

    YanıtlaSil