21 Eylül 2011 Çarşamba

geçiş dönemi

Artık tekerlekli sandalyeye geçelim dedik.  Pusete bizim kuş sığmıyor artık, enden kurtarıyor ama ayaklar tekerleklere sürtüyor. Arayıştayız, o marka, bu marka, "yok mu bunun yerlisi?" derken bir bilene soralım dedik.  "Var mı bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir marka?"  dedim bize gelen fizyoterapiste.  "Hiç girişmeyin o işlere1" dedi.  Anlamadım önce Umut için zararlı sandım, oturuşunu falan etkiler, demek istedi zannettim.  "Neden?"  dedim   "Kötü etkilenirsiniz" dedi.  "Bakışlardan, sorulardan  psikolojiniz bozulur"  diye devam etti.  Ben hala Umut'tan bahsediyor sanıyorum  "Umut'un mu ?" dedim "psikolojisi bozulur, kendini kötü hisseder?"   "Hayır" dedi  "ben anne baba olarak sizden bahsediyorum!"
" Eh "dedim  "yani bravo, bunca zaman haftada en az 1 kere görüşüyoruz daha tanıyamamışız birbirimizi"
"Yok be hocam, biz bunları aştık, yeterki çocuk rahat etsin, sıkışmasın pusette.  Bizim psikoloji öyle kolay bozulmuyor. Hatta bariz olsun engelli olduğu ki havaalanlarında, yolculuklarda rahat edelim, kaldırımlardan daha rahat çıkalım, insanlar koca çocuk niye pusete biniyor diye bakmasın, anlasınlar durumu. Ben de rahat edeyim onlar da, oğlan da. "
Söyledim bunları da şaşırdı adamcağız,  bizim kadar rahat pusetten tekerlekli sandalyeye geçiş yapana rastlamadı herhalde...
İlginç...


2 yorum:

  1. Seni okudukça savaşın engelle hastalıkla değil, insanlarla olduğunu her seferinde bir kere daha farkediyorum.. Ne garip buralarda sıkışıp kalmamız toplum olarak, aşamamamız ve hatta aşmak için bir çabada bulunmayışımız.. Garip..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    öncelikle Umut'u öpüyoruz, bir süre okumasam merak ediyoruz Umut neler yaptı diye hemen ilk fırsatta bakıyoruz..
    Bizde aynı sorunu yaşıyorduk yazın başında Sinaps'tan aldık Kayra'nın pusetini 10-11 yasına kadar kullanılabilir gibi ayaklar istenildigi şekilde ayarlanabiliyor cok rahat kullanımı. Maalesef yerli büyük pusetler de malzeme farklı oldugu icin daha ağır oluyorlar.Aşağıda ki linkten bakabilirsiniz.
    http://www.sinapsgrup.com/urun_detay.asp?grup_no=19&urun_no=57&dil=1

    YanıtlaSil