24 Mayıs 2011 Salı

tükürük köftesi :)

Kırmızı dudakların kenarından sızan tükürük, bazen fark edilip hemen toparlanıyor bazen de eğer keyif çok yerindeyse, yada çok dikkat kesilmişse bir şeye, akıp kıyafetlerinin üzerine damlayıveriyor. Tıpkı küçücük bir bebek gibi… Oğlan bazen kontrol edebiliyor, bazen edemiyor tükürüklerini. Şimdiye kadar kullandığımız kağıt mendilleri kutu kutu yan yana dizsek dünyanın çevresini dolaşır mı acaba? Bir arkadaşım, “bunlara para mı dayanır bir önlük taksanıza!” demişti. Yok olmaz, takamam, elimde cebimde mendillerle dolaşırım yine de takmam. O canvas pantolonlara, V yakalı incecik kazaklara hiç yakışır mı önlük? Büyüdü Umut, bebek değil ki artık, aklı da eriyor her şeye. Öğrenecek, tükürükleri toparlamayı, başka yolu yok.

Ama anlatmak istediğim asıl olay kılık kıyafeti değil, o tükürüğün yeri geldiğinde kağıt mendil bulunamadığında, elimin kenarıyla çabucacık ben nasıl alıveriyorsam, eşim, annem, nasıl siliveriyorsa çabucak, arkadaşlarımızın komşularımızın da hiç düşünmeden, iğrenmeden aynı hareketi yapmaları. Kimse böyle bir şeyi başkasının çocuğuna yapmaz kolay kolay. Yapmak zorunda da değil. Çok küçük, saniyelik bir an, ama benim için çok şey ifade ediyor. Her fark ettiğimde kalbim bir başka çarpıyor, burnumun direği sızlıyor ve etrafımdaki güzel insanlar için şükrediyorum…



2 yorum:

  1. Ben iki cocuk annesiyim, ayrica iki tanesi Dogu Anadolu'dan biri Almanya'dan olmak uzere uc Patenkind'im var (ozur dilerim Turkcesini bilmiyorum), hatta iki kizim oldugu icin belki de biraz kiz cocuklarina duskunum, (ayrica sapik da degim, bunu soyleme geregi duydum cunku burada baskalarinin cocuklarinin basini oksamak bile yasak) ama size yemin ediyorum su resimdeki yanaklar burda olsa hic dusunmeden "sap" diye operim.

    YanıtlaSil
  2. Patenkind, koruyucu annelik sanıyorum. Keşke Türkiye'de de yaygınlaşsa. Ben bir ara düşünmüştüm ciddi ciddi. Sorumluluk kısmı beni ürküttü. Ya hep ya hiç dedim. Başlarsın, çocuk sana alışır sonra pat diye işe başlarsın, şehir değiştirirsin ya da başka olmadık bişey olur. Küçücük bir çocuğun umutlarını yıkmış olursun. Cesaret edemedim kendime güvenemedim. Neyse..

    Umut'un çok fotoğrafı yok ama gördüklerimde dikkatimi çeken ilk şey hep yüzündeki o mutlu ifade.

    YanıtlaSil