17 Mayıs 2011 Salı

bomba

Bu kez Umut için değil de benim için geldiğimiz doktorun bekleme odasındayız. Burası bir tüp bebek kliniği. Çiftler halinde gelmiş insanlar. Kimi aşırı süslü, kimi bezgin, kimi aşırı sevinçli, kimi hamile kimi henüz hamile değil ama umutlu çeşit çeşit kadın var içeride. Çocuğuyla gelen bir tek biz varız içeride, üstelik tüp bebek tedavisi ile değil de normal yoldan hamile kalan bir tek ben varım belki de. Oğlandan enerji fışkırıyor ve kucakta durmak istemiyor. Beklerken yürüyoruz, camdan bakıyoruz, şarkı söylüyoruz . Aileler şaşkınlıkla bakıyorlar bize. “Engelli bir çocuk! “ Tüm hamile kadınlar içlerinden “Allah korusun!” diye geçiriyorlar eminim. İnsan o bakışlardan hissedebiliyor ne demek istediklerini.

Hamilelerle dolu bir ortama bomba gibi düşüyoruz aslında. Herkes sus pus bizi izliyor. Çaktırmamaya çalışsalar da çok belli oluyor yüzlerdeki endişe.  Üstelik sıra da bir türlü bize gelmiyor.  Üstelik kendi doktorlarına gelmiş bu kadın, "bu çocuğu da bu doktor mu doğurttu acaba?"
Bir ara içlerinden bir tanesi dayanamıyor ve “kaç yaşında?” diye soruyor. “7” diyorum. “maşallah” diye cevap veriyor ama şaşkınlığını gözlerinden okuyorum.

Umut’un hiçbir şey umurunda değil gayet mutlu, o mutlu diye ben de mutluyum.

Sıra sonunda bize geliyor. Ultrasonun başındayız ve doğacak ufaklığa ekranda bakıyoruz. Çok garip geliyor. 7 sene önceki aynı doktor, eşim yine yanımda, ama bu sefer karnımdaki Umut değil, o babasının kucağında … Şaşırmış, neye bakması gerektiğini bilmez halde.

Çıkarken klinikten oğlan içeride bekleyenlere kocaman bir “baybay” çekiyor. Yine ses yok. Bomba etkisi devam ediyor demek ki. Olsun biz buradayız, varız, ve üstelik mutluyuz!

6 yorum:

  1. ve hep mutlu olun inşallah... sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. mutluluk üçgeniniz yakında dörtgen olması dileğiyle...mutluluk peşinizdeolsun hep.

    YanıtlaSil
  3. Mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Çok özel bir kardeşi olacak Umut'un... Senin gibi bir annesi, sizin gibi bir ailesi olduğu için de çok şanslı... hep mutlu olun :)

    YanıtlaSil
  5. Umut'a can geliyor, size yeni bir Umut... Ne çok sevindim... Tebrikler sizi...O hamile kalamayan anneler emin ol içlerinden demişlerdir ki hiç önemli değil, engelli de olsun ama bir yavrum olsun... Anneliği hiç tadamamamak ve bu ihtimal... İçimi buruyor inanın...

    YanıtlaSil
  6. tebrikler ve daha çok mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil