26 Aralık 2010 Pazar

süt ve un

Hayatımda bir karar verme aşamasındaysam eğer ve bu karar Umut'la ilgiliyse çorap söküğü gibi gider herşey. Mesela o konuyla ilgili düşünmeye başladığımda 1 haftaya kalmaz bir haber gelir bana, doğru yolda olduğumu gösterircesine. Sonrasında biri arar, o konunun uzmanı kişiyi önerir. Bu hep böyle olmuştur. Umut doğruyu çeker, doğru bize gelir, önce haber gönderir, hissettirir kendini sonra kapımızı çalar. O yüzden endişe etmem hiç, balıklama atlarım.
Bu sefer de öyle oldu.
Reflexoloji uzmanı bulmak istiyordum ama araştıracak soracak vaktim olmamıştı. Zamanı gelmiş demek ki eski bir dostum aradı, hintli bir doktordan bahsetti. Adam misyon edinmiş otistik veya Cpli çocuklarla çalışmak istermiş. "Tamam" dedim "tanışalım." Ertesi gün izleyicilerden biri sevgili "zaman gezgini" bir haber uçurdu bana,  ankaralı bir reflexoloji uzmanından fayda gören CPli bir çocuğun haberini. "Tamam" dedim içimden "doğru yoldayım." 
Geçtiğimiz cuma görüşmeye, tanışmaya gittik.  Umutu hemen masaja aldı. "2 türlü reflexoloji vardır" dedi, "biri rahatlatıcı masaj olarak yapılanı diğeride tedavi amaçlı olanı. Ben size 2. türü uygulayacağım, canı yanacak ama bu iyi birşey mesajın doğru yere ulaştığını gösteriyor."
 Reflexoloji 10000 yıllık birtedavi yöntemi, Hindistandan çıkmış, Çine gitmiş oradan Avrupayı Amerikayı dolaşmış şimdi yine Hintistana geri dönmüş.
Yarım saat sürdü masaj. Bizimki bağırdı çağırdı kızardı terledi ama komando eğitimli olduğu için hiç ağlamadı. Adam "bitti" dediğinde de "baybay" diye bağırmaya başladı sevinçle.
Dr. pravin şimdiye kadar hiç duymadığım birşey söyledi ayrılırken "süt ve un vermeyeceksin! Asla! Sindirim sisteminde problem var, bunları tolere edemiyor vucudu" İlk tepkim "nasıl ya?" oldu. Ekmek yemeğe alıştırana kadar epey uğraşmış ve halk ekmeğin tam buğdayına başlatmayı başarmıştım halbuki. "Ne vereceğim peki kahvaltıda?" dedim. "Yumurta, peynir yoğurt, pirinç lapası verebilirsin. Bu ikisini kes yeter" dedi.  "Kesmezsen de gelme buraya çünkü hiçbir faydası olmaz yaptıklarımızın."
"tamam" dedim. "keseceğim."
Akşam eve döndüğümde biraz kafam karışmıştı doğrusu. Oğlanı yatırdıktan sonra kaç gündür elime alıp okumaya başlayamadığım Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın kitabını aldım elime "taş devri dieti".
Saatlerce okudum.  Özet  "un'u süt'ü ve şekeri kes, asla yeme. Özellikle otistik ve beyin problemli çocuklarda hayati önem taşıyor!!!!"
İşaretler birbirini kovalıyor. Tamam, doğru yoldayım.

7 yorum:

  1. çok ilginç bir konu. bu konu ile ilgili daha çok araştırmak ve öğrenmek lazım. bilgi için teşekkürler.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  2. Çok süpriz oldu bana.Benim oğlum da CP li 20 yaşında haliç üniversitesi'ne gidiyor.Reflexoloji ye hiç sıcak bakmıyor.Sizi heyecanla izliyeceğim.umarım başarılı olur.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sevgili naysun, asıl ben sizi izlemek isterim. Ne kadar büyük mutluluk ki oğlunuz Üniversiteye başlamış. Sizi ve oğlunuzu canı gönülden tebrik ederim. Benim oğlum küçük onu götürdüğüm yerler hakkında bir seçim şansı yok henüz ama sizinki tamamen kendi iradesi ile reddetmiş, hiç zorlamayın bence aklı yatarsa zamanı gelirse isteyebilir belki :)

    YanıtlaSil
  4. Yaklasik 3 senedir kazeinsiz ve glutensiz diyet uyguluyoruz. Ahmet Aydin onclugunde baskamistik. O kadar cok faydasini gorduk ki, saymakla bitmez. Alistiktan sonra uygulama zorlugu olmuyor. Ahmet Aydin'in kendisi ile de gorusmenizi tavsiye ederim. Refleksoloji ise cok dikkatli yapilmasi gereken bir uygulama. Yanlis uygulamalar yarardan cok zarar getirebilir. Dogru ellerde cok iyi sonuclar alindigini biliyorum. Bol sans...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili a.a.b teşekkür ederim.Oğluşum,eşim veben altı aylık iken başladık tüm çalışmalarımıza hala devam ediyoruz.Üniversiteye gitmesi gerçekten büyük bir mutluluk .Yanısıra pek çok sorunlar da yaşıyoruzSizi zevkle,duygulanarak izliyorum.Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  6. umarım tüm bu çabalarınız umut için bir umut olmaya devam eder. Ne şanslı bir çocukki annesi onun için pek çok şeyi bir arada yapmaya çalışıyor. Umutlarınızın sonuca ulaşması dileği ile mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  7. Birgün Tv bakarken Sertap Erener'in yeni açtiği yemek salonunu gösteriyordu
    Menüde sadece Balık vardı et olarak
    yeşillik domates salatalık vs vs birden sertap birşey dedi ve aklıma takıldı

    bir döngü içindeyiz süt peynir ekmek iyi gibi gösteriliyor çünki bu çarkın işlemesi lazım
    hiç süt içmedim ve çok sağlıklıyım . . . demişti

    Aklım çok karışmıştı şimdide öyle . . .

    YanıtlaSil