21 Aralık 2010 Salı

güç ve annelik

Tanıyanlar, tanımayanlar hep ne kadar güçlü olduğumu söyledi.
Ben güçlüysem eğer  kendi çocuğu için "keşke Umut kadar olabilse" diye oğlumun yanağını okşayan  Nuran'ın durumu ne?
Ben güçlüysem eğer, 3 yaşındaki çocuğunun son zamanlarını acısız geçirsin diye morfin veren Sena'nın annesi Berrin'in durumu ne?
Ben güçlüysem eğer, hastanede tanıştığım 11 yaşında , kanser yüzünden görme duyusunu kaybetmiş, aşırı şişman, yürüyemeyen oğlunun altını hasta beziyle bağlayıp koli bantı ile sabitlemeye çalışan Sevda'nın durumu ne?
Ben güçlüysem eğer, ameliyat edilemez bir bölgede tümöru olan çocuğuna şifa bulmak için kapı kapı dolaşan Ayşegül'ün annesinin durumu ne?
Ben güçlüysem eğer, kaybettiği bebeğinin arkasından bir hayat kurabilme becerisini gösterip dimdik ayakta durarak "onu çok özledim" diyen Derya'nın durumu ne?
Ben güçlüysem eğer, önümüzdeki seneler içerisinde görmesini ve duymasını kaybedeceğini ve en sonunda tamamen uykuya dalacağını bildiği bir hastalığa yakalandığını bilen ve onlarla geçirdiği zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan Sarp'ın annesinin durumu ne?
Hayır ben güçlü değilim, ben sadece şanslıyım.
Lütfen Sarp'la sizde tanışın, o tatlı yüzüne, güzelim gözlerine bakıp bir insanın bunu nasıl kaldırabileceğini sorgulayın.
Güç anne olunca, doğumla beraber gelen bir şey. Tüm annelerde var. Sadece bazıları bunu son damlasına kadar kullanmak zorunda kalmıyor. İyi ki!
http://www.sarpadair.org/

5 yorum:

  1. biraz önce gazete okuyordum. Aşağıdaki haber dikkatimi çekti.Bir paylaşım.http://www.milliyet.com.tr/parmak-kiz-10-bin-yillik-yontemle-sifa-buldu/turkiye/sondakika/22.12.2010/1329575/default.htm

    YanıtlaSil
  2. Güç+ mücadele + Savaşma + Şans = Anne

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim, bende cuma günü refleksoloji için randevu almıştım, içimi aydınlattı bu yazı. Haberde bahsedilen Doktor hanımı da bulur konuşurum gerekirse,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. "Nasil dayandin?"sorusu en cok sorulanlardan biri banada.Ama bilmiyorlar ki anne ile yavrusunu birarda tutan gobek bagi kesilir kesilmez yurekleri daha da genislemeye basliyor.O yurek o kadar sevgi doluki icini sabir ve guc ile dolduruyor.Anne olan her kadinda basina gelen her gucluge sabir ve sevgi ile gogus geriyor.Sizin gibi,Sarp in annesi gibi ve adini bilmedigimiz diger guclu kadinlar gibi...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Ben Sarp'ın annesi. Oğlumla iligli yazdıklarınızı yeni gördüm ve blog'unuzu da okudum. Sayfamızı paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. İyi ki görmüşüm sizi, iyi ki okumuşum.
    Türkiye'de bir çok eksik var biliyorsunuz... Etrafındakilerin farkındalığında olan engelli annelerse bence büyük eksiklik. İyi ki yazmışsınız herşeyi, ne güzel paylaşmışsınız...
    Sağlık dolu günler ve tabii ki bir yerde bir gün görüşmeyi dilerim,
    Selam ve sevgi ile,

    Sarp'ın Annesi
    www.sarpadair.org

    YanıtlaSil