28 Mart 2011 Pazartesi

ayıp kelimeler

iki kelimeyi bir araya getirmeyi pek tercih etmez Umut. Yani önce "anne" der, biraz zaman geçer "geel" gelir ardından.  Çok nadir anlarda "anne gel" diye seslenir. Okulda yapmaya çalıştığımız şeylerden biri de kelimeleri birlikte kullanmasını sağlamak.  Uğraşıyoruz kendi kendimize ama oğlan inatçı.
Fakat geçenlerde eve gelip kapıyı açtığımda, ev halkını Umut'un başına toplanmış kahkahalarla gülerken buldum. En çok da Umut gülüyordu. " Bak annesi" dediler  "Umut ne söyleyecek sana"  " Evet"  dedim "dinliyorum."  Umut büyük bir ciddiyetle fısıldamaya başladı  "popo, pipi, meme!"  sonra bir kahkaha patlattı.   Altını değiştirirken "popo" ve "pipi"  diyordu evet de "meme"  nereden çıkmıştı, üstelik biz yanyana iki kelime kullansın diye çocuğa türlü egzersizler yaptırırken üç kelime birden yanyana kullanılmıştı.  Bir de üstüne ben "meme ne?"  diye sorunca bakıcı ablasınınkileri eliyle göstermesi beni iyice dumura uğrattı.  Şaşkınlıktan ve gülmekten neredeyse yere düşecektim.
Umut'ta her çocuk gibi ayıp kelimelerin cazibesine kapıldı.  Bu yazın nasıl geçeceği belli artık,  fısıltıyla söylenenleri sık sık duyacağız anlaşılan!
(resim: slija pronen)

3 yorum:

  1. Tesaduf, Dario da bugunlerde "bu popo, bu pipi" diyor. Tabi ki Maya ogretmis :) Soylerken hangisi nerede onu da gosteriyor, muzir muzir gulerek :)

    YanıtlaSil
  2. Aysincim, senin bu yazilarin yuzunden isime sabahlari gec kaliyorum. Ama o kadar muthis bir enerjiyle gidiyorumki ise butun yorgunluklarimi unutturan tek kisi sensin. Ne olur hic durmadan yaz, normalde okumayi senin kadar sevmezdim sayende okumayida seviyorum. En yorgun animda bile okusam beni kendime getiriyorsun.
    Senide, Umutcugumuda, Muratida cok seviyorum.
    Gizli Hayranin (Serap)

    YanıtlaSil
  3. Senin bu kucuk adam capkin Aysincim.. Little Casanova :-) vay vay.. Demek ki motive edecek kelime gerekliymis.. Sen ilave yaparsan paragaraf bile yapar Umutcum.. yeter ki motive edin :-)))

    YanıtlaSil