Psikolojik destek almak için yıllar önce bir uzmana gitmiştim. Tam 45 dakika konuştuk. Özetle adam bana muhakeme yeteneğimin çok yüksek olduğunu, herşeyi kendi kendime çözdüğümü, her zaman yanımda olan bir eşim olduğunu başka bir seansa daha gelmemin gereksiz olduğunu söylemişti. Şaşırmıştım, ama aynı zamanda rahatlamıştımda. Ama verdiği bir tavsiye vardı ki asıl şaşırtan o olmuştu. Yaşadıklarımın "çok acı, üzücü şeyler" olduğunu şu an çevremde olan insanları yanımda tutmak istiyorsam bunları onlara anlatıp boğmamam gerektiğini, "İnsanlar daima üzücü şeylerden kaçarlar, bir müddet sonra bir bakarsın ki yapayalnız kalmışsın." diyerek uyarmıştı. Bu nasihatine şaşırdım ama dinledim de. Çok yakınlarım hariç yaşadığım sarsıcı olayların derinlerine girerek kimseye anlatmadım. Her zaman komik tarafından bakarak aktardım, olaylara güldürücü süsler koydum ve ancak sorulursa anlattım.. Taa ki bu bloga kadar. Kendi kendime yazdığım yazıların okunup tanımadığım insanlar tarafından da hissedilerek takip edilmesi çok mutlu etti beni. Uzman belki de yanılmış hala tam olarak emin değilim.
uzman çok ta yanılmış değil... bence tabii; anlatılanları buradan okumak kolay. seninle yüzyüze konuşmak ise başka bir şey.tıpkı senin anlatmaktansa daha kolay ve açık yazman gibi.
YanıtlaSilbence insan başına gelenleri, ne kadar kötü ve iç karartıcı olurlarsa olsunlar, dövünmeden ve kendine acımadan anlatınca rahatsız edici olmuyor. ha; bu dik duruşu kaldıramayanlar da var ama onlarında ta uzaklara kadar yolu var.
son cümlen çok hoşumuza gitti :)
YanıtlaSilkutlarım sizi,
YanıtlaSilçok az kişi cesaret eder böle bir paylaşıma,